Novi LiuGong-ov 95 – tonski bager


Novi 995F ponovno potvrđuje da je LiuGong sila na koju se može računati kada je u pitanju industrijski dizajn i pametno inžinjerstvo.

Snažnog dizajnerskog jezika, prilagođenog potrebama kupaca, ovaj potpuno novi bager izvrstan je primjer LiuGong-ove čvrste opreme koja ispunjava očekvianja u surovom svijetu. 995F reuzltat je temeljite analize zahtjeva kupaca i opsežnih LiuGong-ovih ispitivanja kod upotrebe u rudarstvu i kamenolomu. 

“Novi 995F je prvi model naše F serije velikih bagera i pruža čvrstinu i pouzdanost koju očekujete od LiuGong-a. Iako čvrst, ističe se kontrolom i udobnošću, pa se savršeno uklapa u zahtjeve kupaca i operatera na europskom tržištu“, rekao je Harry Mellor – voditelj proizvodnje bagera za LiuGong Europa.

995F 1 1600x1200

Ciljevi LiuGong-ovog bagera 995F jesu teški poslovi u rudarstvu, kamenolomima ili rušenje, pri čemu troškovi po toni, pouzdanost, sigurnost operatera i udobnost predstavljaju ključne točke koje se uzimaju u razmatranje. Pogonjen 18,1 litarskim Perkins motorom koji proizvodi 447kW snage sa malim brojem obrtaja motora, kao i velikim obrtnim momentom, 995F isporučuje vodeću klasu što se tiče sile kidanja. Da bi se dodatno poboljšalo vrijeme ciklusa, preciznost rada i smanjena potrošnja goriva, 995F je opremljen sa tri načina rada: Eco, Standard i Power. Deset brzina motora, omogućava operateru da uravnoteži snagu i efikasnost kako bi udovoljio zahtjevima radnog zadatka. Bager 995F, također ima napredni varijabilni elektro-hidraulični sustav, koji prilagođava raspodjelu protoka u skladu sa radnim uvjetima. 995F dolazi s povećanom funkcionalnošću, uključujući pomoć plutajućoj grani. Sa dva načina rada za utovar i razbijanje, grana se može spustiti pod vlastitom težinom, što smanjuje potrošnju goriva, spriječava nastanak oštećenja i povećava udobnost operatera.

995F nije iznimka kada je u pitanju zaslužena reputacija izdržljivosti LiuGong-ovih strojeva i u potpunosti je opremljen za suočavanje sa najtežim uvjetima rada. Njegov donji postroj s karakteristikama promjenljivog profila za teške terene, odlikuje se kovanim lančanicima velike čvrstoće, kao i valjcima velikog promjera sa zadebljanim slojevima otpornim na trošenje. Dvostruke gusjenice dubokog profila, za vrijeme kretanja, pružaju dugotrajnost i veću silu vuče. Bager 995F, također ima posebno prilagođenu verziju “Paketa za rušenje”. Verzija - 995FDM - u kompletu sa zaštitom cilindra kašike, otvorenim zakretom na nivou II FOPS-a, plus rotacionim cijevima i priključnom ispusnom linijom.

Justin Ffrench iz J.Ffrench Ltd. iz Bedfordshirea u Velikoj Britaniji vidno je zadovoljan sa svojim prvim 995FDM.

“Veoma sam impresioniran načinom na koji ovaj stroj radi. Ima snagu koju želite, ali sa mogućnošću kontrole koja vam je potrebna. To dvoje je jako dobro spojeno. Mislim da LiuGong ovdje ima vrlo pouzdan stroj za rad u teškim uslovima ”, komentarisao je Justin French.

995F 2 1600x1200

S potpuno novim prostranim dizajnom kabine, 995F pruža izvrsnu zaštitu, vidljivost i udobnost. Skladište za veliki spremnik za piće, ruksak, radnu kacigu i telefon, kao i sveobuhvatnu kontrolu klime i potpuno podesivo luksuzno grijno sjedalo, stvara savršeno okruženje za operatera. 8-inčni LCD zaslon na dodir s dodatnim gumbom, nudi jednostavan i intuitivan pristup svim funkcijama uređaja i ključnim podacima.

Howard Dale, predsjednik LiuGong Europe, uvjeren je da je LiuGong kupcima koji rade u teškim uvjetima dao materijal za razmišljanje.

“Lansiranje novog 995F vidimo kao dio naše predanosti poboljšanju vrijednosti poslovanja naših kupaca. S ovim novim modelom za teške uvjete rada, u mogućnosti smo da im sada ponudimo širi raspon vrhunskih, izdržljivijih strojeva, dizajniranih za Europu. 995F je dokaz da ne samo da slušamo naše kupce, već im isporučujemo ono što im je potrebno”, rekao je Dale.

Povezane vijesti