Novi LiuGong-ov 95 – tonski bager


Novi 995F ponovo potvrđuje da je LiuGong sila na koju se može računati kada je riječ o industrijskom dizajnu i pametnom inžinjeringu.

Snažnog dizajnerskog jezika, prilagođenog potrebama kupaca, ovaj potpuno novi bager je sjajan primjer LiuGong-ove čvrste opreme koja zadovoljava očekvianja u surovom svijetu. 995F je reuzltat temeljnih analiza zahtjeva kupaca i opsežnih LiuGong-ovih ispitivanja kod upotrebe u rudarstvu i kamenolomu. 

“Novi 995F je prvi model naše F serije velikih bagera i pruža žilavost i pouzdanost koju očekujete od LiuGong-a. Iako žilav, ističe se kontrolom i udobnošću, tako da se savršeno uklapa u zahtjeve kupaca i operatera na evropskom tržištu“, rekao je Harry Mellor – menadžer proizvodnje bagera za LiuGong Evropa.

995F 1 1600x1200

Ciljevi LiuGong-ovog bagera 995F jesu teški poslovi u rudarstvu, kamenolomima ili rušenje, pri čemu troškovi po toni, pouzdanost, sigurnost operatera i udobnost predstavljaju ključne tačke koje se uzimaju u razmatranje. Pogonjen 18,1 litarskim Perkins motorom koji proizvodi 447kW snage sa malim brojem obrtaja motora, kao i velikim obrtnim momentom, 995F isporučuje vodeću klasu što se tiče sile kidanja. Da bi se dodatno poboljšalo vrijeme ciklusa, preciznost rada i smanjena potrošnja goriva, 995F je opremljen sa tri načina rada: Eco, Standard i Power. Deset brzina motora, omogućava operateru da uravnoteži snagu i efikasnost kako bi udovoljio zahtjevima radnog zadatka. Bager 995F, takođe ima napredni promjenljivi elektro-hidraulični sistem, koji prilagođava raspodjelu protoka u skladu sa radnim uslovima. 995F dolazi s povećanom funkcionalnošću, uključujući pomoć plutajućoj grani. Sa dva načina rada za utovar i razbijanje, grana se može spustiti pod vlastitom težinom, što smanjuje potrošnju goriva, spriječava nastanak oštećenja i povećava udobnost operatera.

995F nije izuzetak kada je u pitanju zaslužena reputacija izdržljivosti LiuGong-ove mašinerije i u potpunosti je opremljen za suočavanje sa najtežim uslovima rada. Njegov donji postroj s karakteristikama promjenljivog profila za teške terene, odlikuje se kovanim lančanicima velike čvrstoće, kao i valjcima velikog promjera sa zadebljanim slojevima otpornim na trošenje. Dvostruke gusjenice dubokog profila, za vrijeme kretanja, pružaju dugotrajnost i veću silu vuče. Bager 995F, takođe ima posebno prilagođenu verziju “Paketa za rušenje”. Verzija - 995FDM - u kompletu sa zaštitom cilindra kašike, otvorenim zakretom na nivou II FOPS-a, plus rotacionim cijevima i priključnom ispusnom linijom.

Justin Ffrench iz J.Ffrench Ltd. iz Bedfordshirea u Velikoj Britaniji vidno je zadovoljan sa svojim prvim 995FDM.

“Veoma sam impresioniran načinom na koji ova mašina radi. Ima snagu koju želite, ali sa mogućnošću kontrole koja vam je potrebna. To dvoje je jako dobro spojeno. Mislim da LiuGong ovdje ima vrlo pouzdanu mašinu za rad u teškim uslovima ”, komentarisao je Justin French.

995F 2 1600x1200

Sa potpuno novim prostranim dizajnom kabine, 995F pruža izvrsnu zaštitu, vidljivost i udobnost. Skladište za veliku posudu za piće, ruksak, radnu kacigu i telefon, kao i sveobuhvatnu kontrolu klime i potpuno podesivo luksuzno grijno sjedište, stvara savršeno okruženje za operatera. 8-inčni LCD monitor na dodir s dodatnim dugmetom, nudi jednostavan i intuitivan pristup svim funkcijama uređaja i ključnim podacima.

Howard Dale, predsjednik LiuGong Europe, uvjeren je da je LiuGong kupcima koji rade u teškim uslovima dao materijal za razmišljanje.

“Lansiranje novog 995F vidimo kao dio naše posvećenosti poboljšanju vrijednosti poslovanja naših kupaca. Sa ovim novim modelom za teške uslove rada, u mogućnosti smo da im sada ponudimo širi spektar vrhunskih, izdržljivijih mašina, dizajniranih za prostor Evrope. 995F je dokaz da samo ne slušamo naše kupce, već im isporučujemo ono što im treba”, rekao je Dale.

995F je dokaz da ne samo da slušamo naše kupce, već im i isporučujemo ono što im treba”, rekao je Dale.

Povezane vijesti